fbpx

5 bryllups tips du trenger for å planlegge din bryllupsstil

Elise & Kristian hadde et låvebryllup som er tatt ut av en drøm. Med hvitt og rosa harmonerte det perfekt med det brune og slitte treverket på låven. Se videoen og gjør deg klar for 5 tips for å designe bryllupet ditt.

  1. Skriv en liste. Det først du gjør er å skrive ned ord som definerer dere som par, les over ordene du har skrevet ned å kjenn på hva følelser og tanker du får. Med disse følelsene og tankene så lager du en liste over hvordan du ønsker bryllupet skal være. Ikke vær sjenert, pøs på med tanker og ideer. Det er bedre med litt for mye enn litt for lite..
  2. Få liv til ideene:  Få med deg de små tingene i hverdagene som kan blir stilige detaljer i bryllupet, hva er det jeg gjør som kan være med som detaljer i bryllupet? Hva er det du har på deg, hva slags farger er det? Hva bruker jeg av «accessoirers» og alle andre små detaljer i hverdagen. Skriv de ned etter hvert som du kommer over dem. Når du har en liten liste over det dagligdagse begynner du å hente inspirasjon på nettet eller i magasiner. Blogger, Instagram og alt av lese og billedstoff du kommer over. Det er lettere å bli inspirert om man har en liten anelse om hva man er ute etter!
  3. Få liv i ideene! Nå er tiden kommet for at ideen skal fås ut og frem. Alle bilder, tanker og blogposter, få dem ned på i en inspirasjonstavle. Skriv ut og klipp og lim, eller lag deg et stor tavle på nett. Start med fargepalett, se gjennom bildene du har funnet og merk deg gjengangere av fargene, du har ubevist plukket ut bilder og andre inspirasjonskilder som reflekterer hva du ønsker. Nå kan du virkelig ta ett dypdykk og systematisk se hva farger og temaer som du er inspirert av. Slik blir det enklere å tenke ut detaljer til bryllupet du kanskje ikke viste du ønsket. Det eneste du skal huske er at det er ditt bryllup. Ikke vær redd for å blande sammen stiler, farger eller detaljer!

  4. Å finne det man trenger. Nå er du på et punkt i planleggingen der du har oversikt. Det føles kanskje ikke slik ut, men du har mye mer oversikt enn når du startet. Det tar tid å bestille ting, og man må gjerne gjøre litt Research på å finne ut hvem som leverer hva, og til hvilken pris. Få med deg familie, venner eller profesjonelle, det viktigste er at du deleger oppgaver! Det er altid noen du kjenner som har anbefalinger, hør på anbefalingene og gjerne deleger arbeidsoppgavene slik at du ikke sitter med detaljene. Det er lurer å ha oversikten, og få hjelp med detaljene. Blomsterdekoratør? Mamma vet! Transport fra kirken? Mannen i huset har kanskje peiling? Bryllupskake? Bestevenninnen din vet akkurat hvem som er den rette – det handler om å bruke ressursene rundt deg. En god regel er å spørre seg selv «Ville jeg ha tatt ett glass vin med denne personen om jeg ikke skulle kjøpe noe av dem?» Er svaret ja er du definitivt funnet den riktige personen for jobben.
  5. Forberedelser. Gratulerer! Nå har du kommet et godt stykke på vei, det har mest sannsynlig vært månedsvis med planlegging og nå er det på tide å sette planen ut i livet. Lenge før bryllupet bør du starte å samle opp alt som er handlet inn. Spesielt detaljer er lurt å få sett over. Ta alle detaljer du vil ha med, sett de på ett tomt bort med hvit duk. Nå begynner du å plassere dem i ett mønster og design du ønsker. Sett dem i en pyramide? Kaotisk stilig? Klassisk oppsett? Bland og miks til du finner ett design som passer deg. Lek med dekor, ting og tang helt til du blir fornøyd. Ta bilder underveis og stol på magefølelsen. En huskeregel er at treer-enheter ser estetisk bra ut, og høye ting ser best ut i midten. Spør etter hjelp, du kommer til å trenge det.

Å planlegge ett bryllup tar tid. Desto tidligere du starter, desto mer rom har du får endringer og å forbedre ideer. Gjør ting små ting i bulker over tid, det er mer effektivt en å gjøre masse ting på kort tid.

Så kan vi ikke si det nok: dett er DITT bryllup. Om du trenger det bøyer og tøyer du på regler og normer til bryllupet er slik DU ønsker det. Vær tydelig om hva du ønsker til medhjelpere, samtidig som du er åpen for nye ideer. Vær kvinnen som bestemmer, du klarer ikke gjøre alt selv så ikke engang prøv – vær sjefen over ditt eget bryllup og gi nøkkelpersonell (personer du stoler på) oppgaver du trenger skal løses. Å ha oversikten er mye viktigere enn å være med på alt grovarbeid. Når du har oversikt er det lettere å se hva grovarbeid du ØNSKER å hjelpe til med, velg noe som du liker å gjøre – og bruk anledningen til å få deg litt personlig egentid. Treat yourself!